Tor Espen Forsmo

Bosted: Hattfjelldal

Alder: 35

Bilmerke og modell: Volvo V70, 2001mod

Dekkdimensjoner: Sommer: 225/45R17, Vinter: 195/65R15

Hva slags dekk mottok du fra Continental (pigg eller piggfritt) og hvorforvalgte du som du gjorde?

Piggdekk. Fulgte fjellvettreglene, og lyttet til erfarne fjellfolk. Det passer nok føret her oppe best. Dekkmann Mosjøen sier de selger kun 4% piggfrie vinterdekk her oppe.

Hvor lenge har du hatt lappen? Har du en morsom historie om da du tok den?

Kjørte opp da jeg var 22 år i 2005. Da jeg flyttet til Hattfjelldal. Har mest triste historier om da jeg tok den, blant annet måtte jeg på førstehjelpskurs, noe som nettopp var blitt en del av oppkjøringen. Siden jeg har vært speider, og nettopp hadde vært i militæret, var det førstehjelpskurset, ganske overflødig for meg, akkurat da. Det ble noen bussturer til byen for å si det sånn. Men jeg er en jævel på hjertekompresjoner, og jeg kan ringe 113. Forresten, det har jeg aldri prøvd.

 

Beste kjøreopplevelse?

Jeg fikk kjøre Audi S4 da vi var i Sverige på dekktesting, det var hysterisk festlig. Synd det var så kort kjøretur.Som regel trives jeg best som passasjer :p

 

Verste kjøreopplevelse?

Vi kjørte en gang fra Hemavan til Hattfjelldal, heldigvis da som passasjer. I Sverige tester de ut sukker i stedet, eller i tillegg til salt. Dette funker tydeligvis ekstremt dårlig på våt is. Det ble en laaaaaaaang tur hjem.

 

Har du andre historier i sammenheng med bil?

Det har vært noen seige laaange turer hjem fra spillejobber rundt om på Helgeland. Det er sjelden en god ide å kjøre hjem etter endt jobb.

Typiske bandbusser fra 70-tallet er sjelden varme, raske eller stille innvendig.

Hvor bor du?

Bor i et rekkehus, i et boligfelt på landet. Det i seg sjøl er jo egentlig skandaløst, men det funker på et vis. Jeg bor vel i naturskjønne omgivelser, selv om jeg sjelden er utenfor stuedøra. Det er kaldt, smalt, lite, men stort her. Folk er usedvanlig hyggelige her oppe, og det er et bra musikkmiljø.

 

Kan du beskrive kjøreforholdene i ditt fylke. Hvordan er det på vår, høst, vinter og sommer?

Smalt, humpete, hullete på sommeren. Glatt, vått, isete, kaldt, sporete, ELG!!! om vinteren. Vi har kun to årstider på Helgeland.

 

Når du er hjemme, hva er det du aller best liker å gjøre?

Jeg er veldig fan av sofa og Netflix. Liker også å spille gitar når jeg er i det kreative hjørnet.

 

Hva synes du er det rareste/merkeligste/morsomste/beste med deg?

Jeg snakker altfor fort. Jeg har rar dialekt, jeg har tørre vitser og jeg ler høyt og intenst. Dessuten JEG HAR IKKE INNESTEMME!!!! Jeg er avhengig av Lypsyl. Jeg synger sjelden i dusjen,men jeg synger alle andre steder. Jeg spiller trommer i dusjen.  Tja, disse opplysningene kan sorteres som det passer ifht spørsmålet.

Nevn fem ting som kjennetegner din livsstil:

  • Bedagelig
  • Lat
  • Musikalsk
  • Engasjert
  • Kreativ

  

Har du noen favorittuttrykk eller sitater?

  • E leve no!
  • Når man har spist marsipan, må man jo mosjonere.
  • Sa brura (til det kjedsommelige, flaue, og ødelagte)