Sylvia Aasvangen & Trine Aas

Bosted: Hvam/Nes

Alder: 38år/28år

Bilmerke og modell: Sylvia: Nissan QASHQAI+2 2014 mod
Trine: BD44003

Dekkdimensjoner: Sylvia: Sommer: vinterdekk 215/60R17 / sommerdekk "215/55R18

Hva slags dekk mottok du fra Continental (pigg eller piggfritt) og hvorforvalgte du som du gjorde?

Sylvia: Jeg mottok noen flotte nye vinterdekk med pigg. Det var som natt og dag kontra de dekkene jeg hadde fra før. Har aldri trodd at dekk hadde nesten alt å si for trygghet, sikkerhet og ikke minst komfort. Jeg var "halvredd" for å kjøre på glatt føre med de forrige vinterdekkene mine med pigg. Det var ikke særlig sikkert. Nå som jeg har nye dekk fra Continental så kan jeg faktisk holde fartsgrensene uten å være bekymret.

Trine: Jeg valgte piggdekk fordi det gir bedre gripeevne på polerte vinterveier, som man stadig opplever på bygda. Spesielt på Nes.

Hvor lenge har du hatt lappen?

Sylvia: I snart 21 år.

Trine: Jeg har hatt lappen i 8 år.

 

Har du en morsom historie om da du tok den?

Sylvia: Stresset som jeg var på oppkjøringen hadde jeg glemt legitimasjon. Da fikk jeg hun i luken på biltilsynet til å ringe min kjørelærer. Han sa "ligner hun på den kjente sangerinnen Cher? Ja, svarte damen, da er det henneJ Den gang hadde jeg langt blafrende sort hår, nå er det blitt helt blondt J

Trine: Under førerprøven i Kongsvinger, så var jeg som alle andre, veldig nervøs. Jeg kommer til en rundkjøring, kjører ut i den, for så å slå av tenningen. Jeg trodde jeg hadde kvelt motoren. Så der sto jeg, midt i rundkjøringen, med en sensor som ser bort på meg med et overrasket blikk og sa: «Denne var ny, det har jeg aldri opplevd at noen har gjort før!». Jeg prøver å le det vekk, men inni meg gråt jeg. Jeg var sikker på at nå hadde jeg strøket. Jeg ble utrolig stresset. Jeg fortsetter mot et lyskryss. På dette tidspunktet enset jeg ikke hva jeg var i ferd med å kjøre inn i, ikke så jeg at det var rødt lys heller. Akkurat i det sensor kaster seg på brems, så skriker det inni hodet mitt «SHIIT LYSKRYSS, BREEEEMS!». Jeg klarte å bremse før sensor, og han ser nok en gang overrasket bort på meg og sier: «Oi, trudde du ikke så det var rødt jeg! Du kom litt fort skjønner du». Da bare smiler jeg pent til han og sier: «Joooda, selvfølgelig så jeg det! Haha». Endelig fremme hos statens vegvesen får jeg spørsmål om noe så lett som «bilens varmeapparat, hvordan bruker man den?». Tror du jeg visste det? Neeeeida... hadde ingen anelse jeg, kunne ingenting! Men vet du hva? Jeg fikk jaggu meg billappen og har aldri krasjet eller kjørt av veien, bare opp en slalåmbakke......!

Beste kjøreopplevelse? 

Sylvia: Min beste opplevelse skjedde i fjor. Jeg var så heldig å bli trukket ut til å kjøre rundt i en KIA el-bil heldekket med leopardmønster. Den fikk vanvittig oppmerksomhet hvor enn jeg kjørte med den. Jeg fikk låne den i en uke. Jeg dro på skikkelig harrytur med mine venninner i baksetet. De festet og koste seg, og jeg var sjåfør. Vi dro til Sverige og overnattet på hytte. Det var virkelig gøy. Tror ikke jeg har ledd så mye noen gang.

Trine: Mine beste er egentlig i Östersund med Continental Dekk, jeg hadde det så utrolig morsomt! Spesielt når jeg fikk kjøre lastebil! Jeg hadde også en veldig morsom jentetur sammen med Sylvia og noen andre damer for en tid tilbake. Sylvia vant en konkurranse, og fikk låne en leopardbil fra Kia. Vi tok med tidenes mest harry bil på hyttetur til Sverige. Tror jeg aldri har fått så mye oppmerksomhet for en bil før. Folk pekte og lo, men vi sklei rett inn i rånemiljøet på Torsby.

 

Verste kjøreopplevelse?

Sylvia: Vi hadde kjøpt oss ny bil for noen år siden og jeg hadde sagt jeg ville ha piggfrie vinterdekk. Mannen min var ikke enig, men føyde seg. Det ble lagt over til vinterdekk piggfritt og jeg kjørte den bilen mest. Den var veldig grusom å kjøre og jeg sklei i alle svinger. Mannen min gliste og lo og sa, dette skulle du aldri ha bedt om, piggfritt er bare tull når du bor der du bor. Jeg kunne jo ikke annet enn å være enig. Men vinterdekkene var jo nye fra forhandler. Jeg klaget i to år og syns dette var et mareritt å kjøre med og på. Det tredje året fikk vi ikke tid til å skifte selv så da leverte vi bil med vinterdekk bak i bilen klar til å skiftes på dekkeverksted. Jeg fikk en telefon tilbake etter kort tid. Du må levere vinterdekk, det er sommerdekk som er bak i bilen og som er på bilen nå. Min mann trodde ikke noe på dette, og dro tilbake på mine foreldres gård og så at det ikke var noe flere dekk der. Det viste seg at bilforhandler hadde levert bilen med sommerdekk istedenfor piggfrie vinterdekk. Ikke rart jeg hadde et helvete på veien. Vi fikk raskt nye dekk av forhandleren uten protester.

Trine: Min verste kjøreopplevelse må ha vært når jeg ved et uhell kjørte opp slalåmbakken i Hafjell. Har aldri vært så redd som når bilen mistet grepet, og bilen sklei baklengs ned bakken. Samtidig har jeg aldri vært mer flau heller når jeg oppdaget at jeg ikke sto i en vanlig vei. Jeg er utrolig glad for at det var kl. 04 på natten, ellers hadde det vel blitt full pressedekning av lokalavisen.

Hvor bor du? 

Sylvia: Jeg bor i et hus på øvre del av Neskollen hvor vi bygde nytt hus i 2012 og meget stor garasje i 2015. Også har vi en stor parkeringsplass. Det er kort vei til det meste om man vil ut i skogen eller til Oslo. Jeg bor i en kommune med 22 000 innbyggere og Neskollen er det største boligfeltet i Norge når det blir ferdig. Det er trygt og godt å bo på Nes.

Trine: For 2 år siden kjøpte jeg hus i Skogbygda på et lite boligfelt langt ut på landet. Der bor guttungen min, Odin og jeg. Huset er under oppussing, så ofte ser man et malingsspann, stige eller en hammer fremme. Vi har masse plass både ute og inne til å herje på.

 

Kan du beskrive kjøreforholdene i ditt fylke. Hvordan er det på vår, høst, vinter og sommer?

Sylvia: På vinteren har det stort sett ikke vært snø, bortsett fra i år. De årene som det ikke har vært mye snø, er veiene stort sett isbelagte og veldig glatte. Det irriterer meg at det er så få som kjører med pigg. Det gjør at veien er mye glattere enn det den trenger å være. Det blir strødd lite og det er generelt svært glatt i Nes. Det er til tider nesten umulig å kjøre uten piggdekk. Jeg må igjen si at de dekkene jeg fikk fra Continental er utmerket med pigg og det er en fryd å kjøre nå. Til tross for at føret er som det er, har jeg endelig et godt veiggrep. På våren og sommeren er det topp kjøreforhold med en del sol. Jeg elsker sommeren.

Trine: På vinterstid er det utrolig dårlig føre her, hvilket gjør meg til en ekstremt dyktig sjåfør på glatta (det er en grunn til at jeg nesten nådde toppen av slalåmbakken).
Vår, sommer og høst er det ikke noen forskjell. Ujevne veier etter at tælan (frost - red.anm) har revet i asfalten.

 

Når du er hjemme, hva er det du aller best liker å gjøre?

Sylvia: Jeg liker aller best å være sammen med min familie og gjøre ting i lag med dem. Det kan være å spille, tegne, synge, danse. Jeg liker også å gjøre husarbeid hvis mann og barn er ute av huset. Full musikk mens skurefilla går. Støvsugeren er mitt beste hjelpemiddel i hjemmet. Den brukes minst 1 til 2 ganger hver dag. Hater å tråkke på smuler eller få bøss under beina. Jeg er ikke glad i rot og var med i tv programmet Norske rotehjem med Synnøve Skabø i fjor.

Trine: Mye av tiden går til guttungen min på snart 5 år. Vi finner på forskjellige ting inne og ute, akkurat som mange andre. Men han er veldig flink til å hjelpe mammaen sin med huslige. Når jeg har barnefri så er jeg veldig glad i å gå eller løpe i skogen her jeg bor. Det synes jeg er en fin avkobling fra alt mas og stress. Resterende tid går til oppussing. Etter jeg kjøpte et hus som måtte totalrenoveres så går mye av tiden til det, hvilket kan være veldig gøy, men også gørr kjedelig.

 

Hva synes du er det rareste/merkeligste/morsomste/beste med deg?

Sylvia: Det rareste med meg er vel min eminente luktesans til forargelse fra min mann de gangene han har sluppet en fjert og tror at ingen kjenner den. Den kan jeg lukte minutter etterpå. Det merkeligste med meg er vel at jeg er litt "trollkjerring" og klarsynt. Det morsomste med meg er vel at jeg ikke tar meg så høytididelig og tuller og tøyser når det trengs.
Det beste med meg er at jeg er en god mor, og min snillhet og raushet ovenfor andre.

Trine: Jeg er en nokså snodig type. Ikke helt som alle andre. Synes A4 er kjedelig. Jeg prater før jeg tenker, deler mer enn jeg kanskje burde, men snill DET er jeg. Det er kanskje det beste ved meg. Jeg kommer som regel godt overens med de fleste til tross for at jeg lider av kronisk munndiare. Jeg er en stor vimsekopp. Men det er vel bare søtt, er det ikke?

Nevn fem ting som kjennetegner din livsstil:

Sylvia: Jeg bestemte meg for mange år siden at trening og kosthold var meget viktig for å forebygge og holde seg frisk. Man vet aldri hvor lenge man har igjen her på kloden, da er det viktig å ikke gjøre at kroppen forfaller mer enn den naturlige aldringen. De fem viktigste tingene i min livsstil er: Trening, kosthold, måteholden med alkohol, positiv og sprudlende, søvn

Trine: Mamma, jobber mye, stadig nye prosjekter, hektisk og singel.

  

Har du noen favorittuttrykk eller sitater?

Sylvia: Lev i dag som om det var din siste dag på jorden. Smil til verden og verden smiler til deg. Når en dør lukkes, åpnes en annen.

Trine: «Hvis du ikke kan gjøre det bedre, kan du le av det.»