Rune Svendsen

Bosted: Kjelsås, Oslo

Alder: 56

Bilmerke og modell: BMW X3 (2005)

Dekkdimensjoner: 215/60R17 96T FR IC2 SUV KD (Vinter/Pigg)

Hva slags dekk mottok du fra Continental (pigg eller piggfritt) og hvorforvalgte du som du gjorde?

Jeg valgte piggdekk da det er mange år siden jeg har hatt piggdekk. En medvirkende årsak var også de store snømengdene vi har hatt i vinter og når dette tiner opp blir de svært isete og glatt. Jeg bruker også bilen i noe ulendt og isete terreng på senhøsten og vinteren og da er det deilig å være skodd ordentlig.

Hvor lenge har du hatt lappen?

Jeg har hatt lappen siden 1981.

Har du en morsom historie om da du tok den?

Jeg var på glattkjøringsbanen og syntes det var svært morsomt, så jeg ga selvsagt jernet så mye som mulig. På et langstrekke med unna-manøver der banen endte i en u-sving dro jeg i håndbrekket og skled sidelengs rundt u-svingen med bakhjulene utenfor banen. Det var en liten skrent ned der bakhjulene gikk utenfor banen og bilen krenget litt. 

Vi ble ferdige med glattkjøringen og jeg gikk på toalettet. Døren stod på gløtt og jeg hørte kjørelæreren legge ut om turen vi nettopp hadde hatt og jeg kunne høre han si at han aldri hadde vært så redd i hele sitt liv som under denne glattkjøringen. Jeg gliste godt for meg selv og la merke til at han var ganske blek ennå.

Beste kjøreopplevelse? 

Vi var på ferie i Italia og dro til Maranello der Ferrari bygges. Selvsagt leide jeg en Ferrari California og kjørte en tur i fjellene. Å kjøre åpen Ferrari med fire rør ut bak gir selv en evnukk minner om gamle tider, spesielt når man fyrer opp turtallet så alt reiser seg av lyden.

 

Verste kjøreopplevelse?

Vi var på ferie i Italia for noen år siden og mot Genova delte veien seg i to filer hver, to filer mot Genova inn i en tunnel og to filer mot høyre over en viadukt bro. På autostradaen mot Genova er det en rekke slitte stål sammenføyninger i veien. Omkring hundre meter før veidelet sa det pang og venstre fordekk punkterte mens vi lå i tett trafikk i rundt 100 km/t.

Jeg fikk bremset og plassert meg midt i veidelet på hvitt oppmerket område, men bilene bak oss kom i italiensk hastighet og dødsforakt. Vi var to voksne og to barn i bilen og det var virkelig farlig da flere biler plutselig fant ut at de skulle i de venstre kjørefeltene mot Genova og vrengte over i kjørefeltet ved siden av. Vi stod på plassen i tre timer før vi fikk veihjelp og det var med nød og neppe at flere biler ikke kjørte på oss. Heldigvis gikk det bra, men det var virkelig en nervepirrende opplevelse. Vi ble tatt til et verksted som hadde åpent på en lørdag ettermiddag med fotballkamp på tv og betalte blodpris for fire nye – tro det eller ei – premium Continental dekk.

 

Har du andre historier i sammenheng med bil?

Tja… da vi var i Italia for noen år siden og kjørte Ferrari for første gang, satt min kone bak. Dette var også en Ferrari California, og naturlig nok ga jeg litt gass på veien opp til fjellene, men også på fjellveiene. Min kone syntes det gikk litt for fort litt, for ofte, og tok til tårene. Hun ga høylytt uttrykk for at hun aldri kom til å se barna sine igjen. Nå nekter hun å kjøre Ferrari.

 

Hvor bor du? 

Bor på Kjelsås i Oslo i hus med hage. Her bor jeg med både kone og tenåringsgutter og en liten kinesisk nakenhund med hår (også kalt Chinese Crested Powder Puff).

 

Kan du beskrive kjøreforholdene i ditt fylke. Hvordan er det på vår, høst, vinter og sommer?

I Oslo varierer det mye, fra tørre snøfattige vintre til mye snø og is. Stort sett fine veier men man skal ikke mye utenfor ringveien før det kan bli både isete og glatt.

 

Når du er hjemme, hva er det du aller best liker å gjøre?

Lage mat, lese om mat og pusse våpen. 

 

Hva synes du er det rareste/merkeligste/morsomste/beste med deg?

  • Høyt stemmeleie
  • Familiekjær
  • Trives hjemme med matlaging og hygge

Nevn fem ting som kjennetegner din livsstil:

  • Ærlig
  • Flink til å ta ting på sparket
  • Svært aktiv
  • Liker utfordringer
  • Ikke redd for å si det du mener. Stikker ingenting under en stol

  

Har du noen favorittuttrykk eller sitater?

«Der det høvles flyr det flis»