Martin Andersen

Bosted: Sotra like utenfor Bergen

Alder: 21

Bilmerke og modell: Mercedes CLA200 2013 mod.  Ford Puma 1998 mod.

Dekkdimensjoner: Sommer: 225/40R18, Vinter: 225/40R18

Hva slags dekk mottok du fra Continental (pigg eller piggfritt) og hvorforvalgte du som du gjorde?

Jeg mottok et sett piggfrie vinterdekk ContiVikingContact 6 i 225/40R18. Her på vestlandet er det stort sett våte veier, så valgte derfor piggfritt. Andre grunner er mindre støy og at jeg slipper piggdekk-gebyr. 

Hvor lenge har du hatt lappen? Har du en morsom historie om da du tok den?

Jeg har hatt lappen siden dagen jeg fylte 18. Samme dag fikk jeg min første jobb og mitt første kjøreoppdrag. Kjørte en helt ny VW Caddy fra Møller bil til verksted for montering av innredning. 

 

Beste kjøreopplevelse? 

Min beste kjøreopplevelse må være i sommeren 2016, da jeg og en venninne dro på en europatur igjennom 9 land. (Norge, Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Sveits, Italia, Østerrike). På denne turen fikk jeg mange minner for livet og det var den beste ferien jeg har hatt. Vi brukte min bil på turen. En BMW 316i 2009 (E90) som stod på løftebukker på et verksted 3 timer før fergen til Hirtshals skulle gå. Jeg fikk oppleve alt fra Autobanen til Paris til den italienske kysten til Stelvio-passet og mye mye mer!

 

Verste kjøreopplevelse?

Min verste kjøreopplevelse handler også om europaturen! Når jeg skulle teste hva 3-serien min var god for. Når jeg nådde 193 km/t, så jeg trafikk lengre fremme som jeg måtte roe ned for. I det jeg slipper gassen kom det 3 varsellamper i dashbordet: Fyll olje, service og bremser. Varsellampe for BREMSER i 193 km/t!  Fant ut senere den dagen at det bare var bremsesensoren som var røket. Kan le nå i ettertid, men skal si jeg ble ganske tom for ord når det poppet opp på dashbordet!

 

Hvor bor du? 

Jeg bor på Sotra, 10 minutter fra Bergen sentrum, i et flott hus med fantastisk utsikt og stor garasje der jeg kan fikse på bilene mine. Sant må sies at jeg fremdeles bor hjemme med mine foreldre. Klager ikke! Får gratis kost og losji. Mer penger å bruke på bil!

 

Når du er hjemme, hva er det du aller best liker å gjøre?

Når jeg er hjemme liker jeg å vaske og småfikse på bilene mine! Jeg har en ”prosjektbil” som jeg virkelig liker å bruke tid på! Enten om jeg skrur eller polerer og vasker den, eller om jeg leter etter bildeler på nettet som jeg kan kjøpe. Ellers må jeg jo holde av litt tid for å se ”Mighty Car Mods” og ”The grand tour” på tv.

 

Hva synes du er det rareste/merkeligste/morsomste/beste med deg?

Folk kan stole på meg, og jeg er ikke så verst til å danse.

Nevn fem ting som kjennetegner din livsstil:

  • Biler
  • Jobb
  • Venner
  • Livsnyter
  • Penger er ment å være i omløp

  

Har du noen favorittuttrykk eller sitater?

"Jeg bryr meg ikke om mil per liter, jeg bryr meg om smil per liter!I Fix!"