Marianne Bergseth

Bosted: Oslo

Alder: 34

Bilmerke og modell: Peugeot 308 2010 modell

Dekkdimensjoner: Sommerdekk  225/40-18 92Y Vinterdekk 205/55 R 16 94T

Hva slags dekk mottok du fra Continental (pigg eller piggfritt) og hvorforvalgte du som du gjorde?

Piggfrie vinterdekk. Hvorfor jeg valgte det var fordi jeg tenker at det funker til mitt formål. Har ikke så mye peiling på vinterdekk akkurat, men da slipper jeg i hvert fall piggdekkavgiften;)

Hvor lenge har du hatt lappen?

Jeg trodde det var 12 år siden jeg tok lappen, men det er faktisk nesten 15!! Shit, tiden flyr. Jeg har aldri hatt bil før jeg kjøpte tidenes sommerbil på impuls i mai i fjor, men har lånt bil her og der opp gjennom årene.

Har du en morsom historie om da du tok den?

Vel, morsom eller skummel, jeg strøk altså med glans på første oppkjøringsforsøk. Tok lappen på vinteren husker jeg. Han som var sensor lå på siden i en del svinger nedover noen bratte bakker, og så litt redd ut. Gikk på andre forsøk da.

Beste kjøreopplevelse? 

Beste kjøreopplevelse har jeg fra da jeg jobbet i Kirkenes et år, i lokalavisa. Da hadde jeg firmabilen på diverse reportasjeoppdrag og måtte kjøre laaaangt til hvert sted. Musikk på full guffe og best av alt, nesten ingen biler på veien! Altså ingen å krasje i. Men det var en del reinsdyr da faktisk, når jeg tenker meg om.

 

Verste kjøreopplevelse?

Det var faktisk også i Kirkenes. Jeg var på vei hjem fra en reportasjejobb og tok feil av fortauet og veien når jeg skulle kjøre ut fra huset jeg var på besøk i. Til mitt forsvar var det hvitt overalt og fortauet var veldig bredt. Men da jeg innså at jeg hadde kjørt inn på fortauet var det så klønete å snu, så jeg tenkte at jeg fortsetter og så kommer jeg sikkert ut på den andre siden, men der var det stengt bom. Akkurat som om ikke ”søringen” var teit nok fra før. Falken Arne, som jeg ble god venn med det året, sa ikke, «sånt skjer», men «bra jobba!».

 

Kan du beskrive kjøreforholdene i ditt fylke. Hvordan er det på vår, høst, vinter og sommer?

I Oslo er det helt forferdelig i rushen, og i byen blir jeg alltid overrasket av enveiskjøringer, veiarbeid, busser og stressa og irriterte tuteglade bilister med null tålmodighet! For ikke å snakke om trikken som dukker opp overalt. Glem parkering! Også må jeg snakke litt om kø for jeg prøver alltid å få til en liten luke foran meg så jeg kan kjøre jevnt og sakte på første gir. Men da kommer det en eller annen tulling som har sneket i køen og smetter inn foran meg og tetter luka. Så rush i Oslo er et helve**!.

 

Når du er hjemme, hva er det du aller best liker å gjøre?

Da er det skigåing og svømming som gjelder på vinteren, og små og store turer innland og utland så ofte det lar seg gjøre. Siden det å reise er min absolutt store lidenskap så prøver jeg egentlig å jobbe så mye som mulig for å få råd til å reise så mye som mulig:) Nevnte jeg at jeg liker å reise?

 

Hva synes du er det rareste/merkeligste/morsomste/beste med deg?

At jeg sier ja til alt og elsker å gjøre ting jeg ikke kan/ikke har gjort før, noe jeg kaster meg ut i så ofte jeg kan. Det ”rareste” med meg er kanskje at jeg ikke syntes noe er for merkelig. Jo rarere jo bedre, så hvis dere skal sette noen i rare situasjoner så velg gjerne meg! Det beste jeg vet er å bli introdusert for noe som setter meg litt ut, som fanger oppmerksomheten.

Nevn fem ting som kjennetegner din livsstil:

  • Aktiv
  • Arbeidsom
  • Leken
  • Oppsøkende
  • Kreativ

  

Har du noen favorittuttrykk eller sitater?

Nei, det syntes jeg er litt teit faktisk. Uff, det verste er når folk kliner det opp som interiør, eks: ”Home is where the hearth is!” Yuk!  Jeg bare er meg selv jeg og prøver å leve så spennende og sympatisk som mulig hele tiden:) Tar det litt som det kommer.