Johnny Reitan

Bosted: Molde

Alder: 53

Bilmerke og modell: VW Caravelle T3 camping og Toyota Corolla Verso

Dekkdimensjoner: VW: 215/60-16 XL sommer, 205/60R16 XL vinter.  Toyota: 195/60R15 sommer, 185/65R15 vinter

Hva slags dekk mottok du fra Continental (pigg eller piggfritt) og hvorforvalgte du som du gjorde?

Piggfrie vinterdekk er mitt førstevalg til bruksbilen, en Toyota.
Her i Molde er det sjelden mye snø, så da fungerer piggfrie dekk helt supert.
Toyotaen blir også brukt til en og annen langtur, så da er det godt å slippe denne «piggdekk» lyden. Føler meg helt trygge på dem, da jeg har kjørt med piggfritte vinterdekk siden 2003.
På min VW camper valgte jeg derimot piggdekk.

Hvor lenge har du hatt lappen?

35 år

 

Har du en morsom historie om da du tok den?

Min mamma sponset bil-lappen da jeg gikk på videregående i Stjørdal. Jeg hadde så lyst på MC-lappen, men den fikk jeg ikke lov til ta!!!

Men siden jeg fikk lappen før jul i -86 var det en smal sak å lure seg til å ta MC-lappen tidlig på våren uten at mamma visste om det. Slapp å ta teorien siden det ble gjort innen 6 måneder etter bil-lappen. Er historien morsom, vel kanskje ikke for andre enn meg selv?

Beste kjøreopplevelse?

Mine beste kjøreopplevelse viar en fornøyelig første tur med den gamle VW camperen, da vi dro til Hvaler sommeren 2017. Var overaskende behagelig å kjøre den 30 år gamle bilen som har en toppfart på 110 km/t. Også deilig med friheten til å campe over alt, uten å måtte bekymre seg for hvor en skal overnatte.

Verste kjøreopplevelse?

En hendelse jeg aldri kommer til å glemme, er da jeg havnet i autovernet.

Hadde veldig dårlige piggdekk, som mistet grepet i høyresving. Farten var vel ca.20km/t og bilen gled sakte med sikkert over i venstre kjørebane, og endte tilslutt i autovernet, som den igjen fulgte i ca.10 meter før dekkene fikk grep igjen og jeg kunne styre over til høyre kjørebane. Flaks at det ikke kom noen biler imot den gangen.

Hvor bor du? 

Jeg bor ganske kjedelig til, da det er midt i sentrum av Molde (Omtrent i en rundkjøring) Men det er en enebolig, med mekkekjeller og en liten carport. Er også en liten hageflekk rundt huset :)

 

Kan du beskrive kjøreforholdene i ditt fylke. Hvordan er det på vår, høst, vinter og sommer?

Våren kommer i begynnelsen av april her i Molde området. Da er det gjerne bart til langt ut i desember. Vinteren har vært litt så som så de siste 15 årene. For det meste bart og mildt. Men i år har vært et unntak. Ble kaldt og snø i desember, og slik har vært helt til nå. Pleier vanligvis å drøye til mai før jeg legger om til sommerdekk. Kjører jo med piggfrie vinterdekk, så det haster jo ikke J Sommeren er ca.5 dager i juli. Resten er en dårlig vår/høst.

 

Når du er hjemme, hva er det du aller best liker å gjøre?

Mekke på mine Vespaer i kjeller’n. Eller mekke på den over 30 år gamle VW camperen. Lage youtube videoer. «How to» videoer for det meste. Se på tv. (Svenske Hollywood fruer er en favoritt)

 

Hva synes du er det rareste/merkeligste/morsomste/beste med deg?

Har en tendens til å prate uten å tenke. Liker utfordre meg selv. (Stadig nye interesser/hobbyer)

Nevn fem ting som kjennetegner din livsstil:

  • Elsker å stå i rampelyset. (Ifg. familien)
  • Handyman
  • God til å prute
  • Aktiv, går i fjellet.

  

Har du noen favorittuttrykk eller sitater?

”Å leve er å være å være på veien med min gamle VW campingbil”