Joakim Ottersen

Bosted: Tjøme/Høvik

Alder: 19år/20år

Bilmerke og modell: Joakim: Volvo V70 2008
Marius: 2004 BMW 316i

Dekkdimensjoner: Joakim: Vinter 205/55/16 Sommer 225/55/18
Marius: Sommerdekk: 2 x 225r17 + 2 x 245r17 Vinterdekk: 4 x 205/55r16

Hva slags dekk mottok du fra Continental (pigg eller piggfritt) og hvorforvalgte du som du gjorde?

Joakim: Jeg mottok piggfrie vinterdekk fordi været på Tjøme er veldig varierende. På vinteren kan det være null snø, bart og unormalt varmt. Den ene dagen er det snø og is, neste dag er det bart som på sommeren. Så vi har ikke et bestemt vær her. Derfor valgte jeg piggfrie vinterdekk fordi vinteren er for det meste bart og ser ingen grunn for å bruke piggdekk på fin og bar vei.

Marius: Jeg valgte piggfrie vinterdekk fordi jeg alltid har kjørt piggfritt. Dessuten slipper jeg å betale for å ha piggdekk på bilen når jeg skal inn i Oslo!

Hvor lenge har du hatt lappen? 

Joakim: Jeg har hatt lappen i ca 1,5 år nå. Skulle ønske jeg hadde noe morsomt å fortelle om da jeg tok lappen, men dessverre gikk det ganske prikkfritt.

Marius: Jeg har hatt lappen siden mai 2015. Jeg husker fortsatt frihetsfølelsen når jeg for første gang satte meg inn i bilen min alene og bare kunne kjøre hvor jeg ville! Av alle steder jeg kunne kjøre, så kjørte jeg til skolen.

 

Beste kjøreopplevelse? 

Joakim: Jeg har hatt så mange gode turer at jeg sikkert kunne skrevet en bok om det! For å gjøre det enkelt råder jeg dere til å sjekke ut YouTube-kanalen min. Jeg er stadig på turer som skaper utrolig gode minner!

Marius: Min aller kuleste kjøreopplevelse i bil må ha vært når pappa, jeg og min lillesøster kjørte fra Norge til Italia i bil. Autobahn og alle de fantastiske veiene er noe jeg sjeldent vil glemme!Med sykkel må det være når jeg og en kompis tok en roadtrip "rundt Norge".

 

Verste kjøreopplevelse?

Joakim: Det er garantert oppkjøringen for å få lappen! Jeg var så nervøs. Altså, jeg var ikke usikker på noe i trafikken, men det å ha en sensor sittende ved siden av seg og notere ned alt du gjør var skikkelig ille! Jeg var så nervøs at jeg kjørte til venstre isteden for til høyre som sensoren sa jeg egentlig skulle kjøre. Jeg var veldig forsiktig på gasspedalen, med stiv sittestilling fordi jeg var såpass nervøs, men jeg kom meg igjennom! Det er en tur jeg aldri glemmer!

Marius: Det var en gang jeg og en kompis kjørte ned en bakke med en sving, hvor jeg tenkte: "hmmm... her hadde det vært kult å drifte ned bakken". Så clutch-kicket jeg i nedoverbakken og fikk en gruelig høy fart ned bakken mens jeg skled sidelengs. Det var snø på bakken, men heldigvis var det tørt nederst i bakken og dekkene mine grep tak i asfalten rett før jeg skled ut i grøfta. Det er en av de verste opplevelsene jeg har hatt på veien.

 

Har du andre historier i sammenheng med bil?

Joakim: Det må bli den ene gangen jeg fikk lov å prøvekjøre mustangen til en kompis av meg. Jeg var så nervøs. Det var første gang jeg kjørte en muskelbil med 350hk som har ganske kraftig V8er motor. Verdi 450.000kr. Pluss at den var manuell med sportsclutch og gir som gjorde kjøreturen litt annerledes enn min Volvo. Jeg var så nervøs at jeg skalv og svetta litt. Etterhvert det ble det sykt gøy å kjøre mustangen. Nå er dette en av mine favorittbiler! 

Hvor bor du? 

Joakim:  Bor i ett hvitt hus, opp en rar bakke- Ikke særlig lang vei.

Marius: Jeg bor i et hus med min mor, søster og hund mellom Oslo og Sandvika. Rundt oss er det mange andre hus, noen store, noen mindre og et par blokk-komplekser. I nærheten er det fire skoler, tre matbutikker, fire bensinstasjoner, men kanskje den viktigste av dem alle: nemlig Autoxo! Jeg kunne ikke tenkt meg et mer fredfullt sted å bo, samtidig som det er nært/sentralt til Oslo.

 

Kan du beskrive kjøreforholdene i ditt fylke. Hvordan er det på vår, høst, vinter og sommer?

Joakim: På Tjøme er det nesten sommer hele året. Neida, vi har minusgrader også, men lite med snø hvert år. Noen ganger får vi litt mer som i år. Det har ikke skjedd på 5 år! Generelt er Vestfold fylke veldig forskjellig. Langs kysten er det varmegrader og null snø og is på vinteren. Mye regn og vind som regel. Ikke spesielt glatte veier før i sent november.

Marius: Tidlig på våren blir det alltid sporete og fælt å komme seg fram på de lokale veiene, men når snøen omsider smelter blir det fantastisk. Jeg er allergisk mot pollen og burde kanskje holde meg inne, men benytter hver sjanse jeg får til å ta motorsykkelen ut, så tidlig som mulig!
Kan vel ikke helt kalle det "vinter" det som er her i Oslo-området? Blir liksom aldri skikkelig mye snø her, men det er jo klart at det blir glatt! Det er alltid like morsomt å høre på nyhetene hvordan hele Oslo og Akershus stopper opp når det begynner å snø. Når politiet ber de som ikke MÅ ut å holde seg inne fordi det er glatt på veiene.

 

Når du er hjemme, hva er det du aller best liker å gjøre?

Joakim: Redigere videoer til YouTube-kanalen min. Ellers ser jeg på motorrelaterte Youtube-filmer i flere timer.

Marius: På sommeren liker jeg best å være ute med motorsykkelen min, filme videoer, cruise eller ta en "joyride". Ingen ting slår motorsykkel! På vinteren blir det mest inne-sitting og litt spill på pc, men tar av og til BMW'n ut for å drifte.

 

Hva synes du er det rareste/merkeligste/morsomste/beste med deg?

Joakim: Rareste med meg må være at jeg ler av alt! Morsomste med meg må være latteren min. Folk kommenterer den hele tiden. De synes den er morsom! Også er jeg er en veldig hyggelig, snill og god person å samarbeide med.

Marius: Det "beste" med meg er vel at jeg stort sett er en veldig, eller altfor, glad og positiv person. Kanskje til og med litt dum-positiv, som for noen kan virke litt teit. Dessuten er jeg en "sucker" for "dad jokes" og drar en ved hver anledning jeg har muligheten.

Nevn fem ting som kjennetegner din livsstil:

Joakim: Råning, prøve biler/Kjøretøy, sosial, Youtuber, arbeidsvillig.

Marius: Motosykkel ER min livsstil, YouTube-slave, målrettet, selektiv rotekopp, arbeidssom.

  

Har du noen favorittuttrykk eller sitater?

Joakim: "I have the key in my hand, all I have to find is the lock" "Maximum effort"

Marius: "Just go chase a lemon"