Heidi Ophus

Bosted: Oslo

Alder: 54

Bilmerke og modell: Kia Sportage

Dekkdimensjoner: Sommer: 215/70R16

Hva slags dekk mottok du fra Continental (pigg eller piggfritt) og hvorforvalgte du som du gjorde?

Jeg valgte piggfrie vinterdekk. Har kjørt på dette i noen år og erfart at det fungerer helt supert. Veldig få dager i løpet av et år man trenger piggdekk. Selv med hytte på fjellet som vi stort sett er på hver helg gjennom vinteren fungerer dette.

Hvor lenge har du hatt lappen?

I 36 år.

 

Har du en morsom historie om da du tok den?

Kan huske jeg fikk oppkjøring med Risløkkas skrekk – han var nesten pensjonist den gangen. Og ja, han var et mareritt å kjøre med! Nervene ble ikke bedre av å sitte i en bil med en som «skulle ta deg på feil» gjorde turen rett og slett til en kvalmende opplevelse og jeg strøk selvsagt. På neste oppkjøring kommer samme karen mot bilen og da nektet jeg. Han kom bort til bilen stakk hode inn i bilen med et sleskt smil og sa «så du vil ikke kjøre med meg». Godt de ikke har sånne folk lengre. Fikk lappen den dagen med en sympatisk og forståelsesfull sensor.

Beste kjøreopplevelse? 

Har mange både morsomme og gode. Kan nevne i korte trekk:-Kjørte til Milano, der de kjørte som «apekatter». Fant ut den gangen at jeg måtte kjøre som de og det fungerte. La meg på hjul etter en drosje og kom kjapt og greit frem til midten av sentrum synes jeg, verre med passasjerene mine.

-Kjørt mye i skogen i Canada da jeg drev med bjørnejakt der i ca 4 år. Mye spenstige opplevelser med å neste kjøre på fødende elg, angrepet av elg, bjørn oppetter bilen, nesten ulykker med påkjørsler av coyoter, hjortedyr og rev.

-Roadtrip i USA hvor vi kjørte 950 mil igjennom 16 stater på 5 uker.

 

Verste kjøreopplevelse?

Hadde vært hos frisøren en regntung ettermiddag på høsten da jeg var i midten av tjueårene. Kom ut på P-plass ca.18:00 og skulle rygge ut, heldigvis veldig sakte. Hørte plutselig et dunk og kikket ut. Der ser jeg bare en arm som stikker ut bak bakhjulet. Det viste seg å være en senil gammel mann som ikke hadde lov til å gå ut etter mørkets frembrudd og han var helt sortkledd. Jeg tok han med til en sjekk på legevakten og heldigvis gikk det bra med han, kun et skrubbsår på armen. Det var en fæl opplevelse.

 

Har du andre historier i sammenheng med bil?

Da venninna mi satt og røyka i bilen min og hun skulle ta asken ut av vinduet, men som hun selv sier «du kjører jo som om det står om livet». Så røyken gikk rett i taket og gloa rett ned på det aller helligste og det ble fullstendig kaos. Fikk heldigvis kjørt inntil. Fremdeles ca 25 år senere har hun fremdeles et brannsår på det aller helligste! Altså merket etter en kjøretur med Heidi.

Hvor bor du? 

Bor helt nord i Groruddalen på Vestli. Her bor vi i rekkehus nære marka. Tar på oss ski rett utenfor døren og sklir ned i lysløypa. Når barna var små tok de også på slalomski utenfor døren og sklei rett bort til slalombakken som heter Liabakken. Så vi bor helt i markagrensen samtidig som vi har Stovner senteret i 7 min gange unna, samt at det er endestasjonene på t-banenen til linje 5.

 

Kan du beskrive kjøreforholdene i ditt fylke.

Jeg bor i Oslo og her er det stort sett gode kjøreforhold. Synes jo ikke veiene er helt optimale, ofte dype hjulspor som kan gjøre det vanskelig spesielt når det regner. I Gata der jeg bor er det faktisk helt håpløst på vinterstid. De måker slik at det kun er plass til en bil i veien og en på fortauet. Det oppstår mange farlige situasjoner.

 

Når du er hjemme, hva er det du aller best liker å gjøre?

Være med familien og venner. Også liker jeg å spise god mat. Liker også godt å se gode filmer eller serier.

 

Hva synes du er det rareste/merkeligste/morsomste/beste med deg?

Rappkjeftet på en måte som forhåpentlig får folk til å le. Humor er viktig i hverdagen, derfor mener jeg det er viktig å forsøke å parere med noen gullkorn i ny og ne. Er også hypersosial og veldig glad i mennesker. Får høre av mine venner at jeg er lojal og real.

Nevn fem ting som kjennetegner din livsstil:

  • Familiekjær
  • Aktiv
  • Trening/ski/sykkel/friluftsliv/Sats
  • Hjelpsom
  • Inkluderende
  • Vennekjær

  

Har du noen favorittuttrykk eller sitater?

  • «Har du slått deg eller»
  • «Jada så neida så.. ikke tenk på det»
  • «Hvem er du?»