Frode Seigen

Bosted: Oslo/Oslo

Alder: 29år/36år

Bilmerke og modell: Frode: Volkswagen Passat Stasjonsvogn 2011
Alexander:Mercedes E-klasse W212 FL/Mazda Mx-5 og en VW Tiguan

Dekkdimensjoner: Frode: 225/45R 17 Alexander: Litt av hvert

Hva slags dekk mottok du fra Continental (pigg eller piggfritt) og hvorforvalgte du som du gjorde?

Frode: Jeg fikk piggfrie vinterdekk, fordi jeg bor i Oslo og gidder ikke å betale piggdekkavgift.

Alexander: Jeg valgte piggfrie vinterdekk fordi det bråker så jævlig med piggdekk og det oppleves glatt på tørr asfalt.

Hvor lenge har du hatt lappen?

Frode: Har hatt førerkort i 10 år.

Alexander: Har hatt førerkort i 12 år.

 

Har du en morsom historie om da du tok den?

Frode: Sensoren som jeg kjørte opp med var også veldig aktiv i lokalpolitikken. Folk som kjenner meg vet at jeg er glad i en prat, så da jeg fikk vite at han var lokalpolitiker og deltidsbonde så gikk praten lett. Jeg kom meg nok unna noen «vikeplikt til høyre» for å si det sånn.

Alexander: Første kjørelæreren jeg hadde brukte sine egne pedaler til å bremse så mye at jeg bytta ut henne kjapt. Da jeg kjørte opp fikk jeg beskjed av sensor at jeg kjørte fort i lave soner og sakte i høyere soner. Jevnt trøkk i 70kmt gav meg allikevel lappen.

Beste kjøreopplevelse? 

Frode: Den beste kjøreturen må være da vi kjørte fra Oslo og opp til Smøla i Nordmøre. Vi skulle ha radiosending fra en festival der, så vi hektet campingvognen på og kjørte gjennom Norge. Jeg hadde med meg mine beste venner, og cruiset over fjell og gjennom daler. Da ser man hvor heldige vi nordmenn er som har et så fint land. 

Alexander: Den beste kjøreturen må være da jeg kjørte min nyinnkjøpte bil fra Stavanger til Oslo. Jeg hadde kjøpt meg en Mazda Mx-5 Mazdaspeed (turbo). Den bilen hadde jeg drømt om en stund, og det å kunne fly ned og kjøre den hjemover var fantastisk. Strålende sol, flotte veier, taket av og vind i eh tja... øyenbryna. Ca 240 hestekrefter under panseret! Magisk!

 

Verste kjøreopplevelse?

Frode: Må være når jeg og et par kompiser skulle dra fra Valdres til Lillehammer for å feire nyttårsaften der. Vi reiste altfor seint så vi hadde veldig dårlig tid. Dårlig føre var det også, masse snø og dårlige dekk. Da mistet jeg kontrollen over golfen min, Magda, som jeg hadde da. Snurret med bilen mens det kom biler i motgående felt. Det gikk heldigvis bra. Bare noe plast som datt av.

Alexander: Jeg var på ferie på Tilos, en gresk øy. Der leide jeg en liten Fiat Panda for å komme meg rundt øya. En dag bestemte jeg meg for å kjøre opp til toppen av den steinete øya. (612moh) På vei oppover den meget smale veien forsto jeg at jeg hadde utviklet høydeskrekk. Grusveien var så smal at det knapt var mulig å få plass til to biler, ingen form for autovern og jeg tok ikke sjansen på å snu før jeg kom opp til toppen. Kjøreturen nedover igjen er noe av det verste jeg har vært borti. Hadde jeg kjørt utenfor ville jeg ikke stoppet å rulle før jeg traff vannet.

Hvor bor du? 

Frode: Bor i en blokk på Løren. 2 roms i 1.etg. med en liten hageflekk. Bor der sammen med dama, sønnen vår og hunden Ask.

Alexander: Bor i en flott tomannsbolig med hage på Vinterbro, rett sør for Oslo. Der bor jeg med min samboer og en sønn på 1,5 år. Vi har en liten dobbeltgarasje der jeg har «banebilen». Det er dessuten kort vei til Oslo, og til Rudskogen Motorsenter der det blir tilbragt noen timer i løpet av sommeren.

 

Kan du beskrive kjøreforholdene i ditt fylke. Hvordan er det på vår, høst, vinter og sommer?

Frode: Oslo er en by med mye forskjellig føre. Hovedsakelig saltet, men sideveiene er det mye snø og glatt føre. Det virker som det er mange som glemmer det av og til.

Alexander: Våren starter som regel i mars og preges av mye spylevæskebruk. Våte, men snøfrie veier stort sett. Sommeren kan være frodig og flott her «nede», men kan tidvis bære preg av en del regn som fører til glatte veier. Det samme gjelder for høsten. Det er overgangen fra høst til vinter som virkelig er høydepunktet for bilbergerne i området. Ola Nordmann er født med ski på beina, men sliter når første snøfall kommer. Hvert ENESTE år... På E6 innover mot oslo ligger det ofte strødd med biler i grøfta etter første snøfall.

 

Når du er hjemme, hva er det du aller best liker å gjøre?

Frode: Når jeg ikke leker med guttungen, har jeg en lidenskap innenfor film, ølbrygging og restaurering. Alt fra gamle møbler til takstativ. Ellers tilbringer jeg så mye tid jeg kan med familie og venner. Hvis jeg ikke gjør noen av delene så finner du meg på veien. Elsker å kjøre bil.

Alexander: Må si jeg elsker å ligge på sofaen. Ellers er det jo å grille i fint vær, nyte en øl eller prosecco. Tar meg gjerne en sigar i ny og ne, og Cognac! Det må til. Rydde litt i garasjen er jo også noe jeg gjør mye. Utrolig hvor fort det blir rotete når jeg skal skru litt bil. I motsetning til veldig mange andre, holder jeg garasjen til bil/mekkerelaterte ting. Åpner man opp for lagring av tråsykler, ski,utemøbler og oppblåsbare badedyr, da er det kjørt fortere enn du aner.

Nevn fem ting som kjennetegner din livsstil:

Frode: Hektisk, morsom, variert, kjærlig og spontan.

Alexander: Slapp, pludre, livsnyting, kjøtt og BIL

Har du noen favorittuttrykk eller sitater?

Frode: "Ja, det ordner seg nok."

Alexander: "Alltid ha en plan B"