Arafat Malik

Bosted: Vinstra

Alder: 23

Bilmerke og modell: Audi A6 1998, VW Passat 1999, Toyota Corolla 1985, Ford

Hva slags dekk mottok du fra Continental (pigg eller piggfritt) og hvorforvalgte du som du gjorde?

Fra Continental valgte jeg et sett piggdekk Continental IceContact 2. Superfornøyd og legger merke til svært forbedret ytelse sammenlignet med de forrige Continental-dekkene jeg hadde montert på bilen. Jeg valgte piggdekk fordi jeg bor midt i Gudbrandsdalen. Her snør det mye og samtidig er det masse is på veiene, så jeg var nødt til rett og slett å velge piggdekk for maksimal ytelse på vintervegene her i landet.

Hvor lenge har du hatt lappen? Har du en morsom historie om da du tok den?

Jeg har hatt lappen i snart 5 år. Jeg strøk på første oppkjøring fordi jeg var kjempenervøs. På den andre oppkjøringen hadde faren min rett og slett glemt å ta med penger til oppkjøring, så jeg husker at det var en 30 minutters frist for å rekke å betale. Dette var en av de mest frustrerende halvtimene jeg har hatt, og vi bodde i tillegg så langt unna at vi ikke rakk å hente penger. Fikk vite at min neste oppkjøring ikke var før om flere måneder, så jeg var pent nødt til å vente. Tredje oppkjøring besto jeg med glans, et halvt år senere enn planlagt og er i dag en stolt sjåfør med null ulykker så langt! :D

 

Beste kjøreopplevelse? 

Min beste kjøreopplevelse var da jeg jeg jobbet i NRK og fikk låne en bil. Fikk oppdrag om å kjøre fra Fjellhotellet i nærheten av Lom til Bergen tur-retur samme dag for å hente to fisk! Høres litt sinnssykt ut men på selve kjøreturen så storkoste jeg meg. Med ny bil var det fantastisk å kjøre gjennom all den fantastiske naturen vi har i Norge.

 

Verste kjøreopplevelse?

Jeg har en annet historie som faktisk skjedde nylig. Jeg og en kompis hentet en Ford Ecoline 350 fra Fevik på sør-landet. Vi var på vei hjem og jeg tok den siste etappen i bilen fra Hamar til Vinstra. Eller slik det var planlagt siste etappen skulle være da. Bilen har helårsdekk, noe som ikke er å anbefale på norske veier. I tillegg var det dårlig mønsterdybde på dekkene og pluss at det var bakhjulstrekk. Over Mjøsbrua var det is på vegen og med en gang jeg kom over brua tok bilen en ufrivillig sladd og krasjet nesten inn i rekkverket flere ganger langs E6 mot Lillehammer. Aldri har jeg stresset så mye på den strekningen fra brua til Lillehammer. Vi var nødt til å parkere bilen i Lillehammer for det var ikke forsvarlig å kjøre bilen lenger på så glatte veger. Der står den enda og venter på bedre forhold. Vi er nødt til å skaffe et sett med Continental vinterdekk med pigger til bilen!

 

Har du andre historier i sammenheng med bil?

Før de nye dekkene jeg fikk fra Continental så hadde jeg et eldre sett med Continental vinterdekk montert på bilen. For to år siden så var ekstremt glatt ved en rundkjøring like ved et kjøpesenter. Selvsagt var det masse mennesker i nærheten. Jeg trodde jeg kjørte sakte nok til å komme meg rundt, men det gikk kun framover og jeg havnet på jordet. Første reaksjon var «OMG kjem jeg ut av dette mon tro?» La merke til at det var flere bilspor på jordet fra akkurat der jeg havnet. Tenkte ja kanskje det er bare å kjøre over jordet da? Det funket som bare det! Kjørte over et jorde på 200 m og kom trygt tilbake over veien. Fikk fanget turen over jordet på snapchat :D

 

Kan du beskrive kjøreforholdene i ditt fylke. Hvordan er det på vår, høst, vinter og sommer?

I mitt fylke, Oppland kan det være varierende kjøreforhold i de ulike sesongene. Det er masse snø og is på vinteren, null salting og det er derfor viktig å være skodd med piggfrie vinterdekk. I Mai kan man ta frem sommerdekkene, og nyte de fantastiske kjøreforholdene.

 

Når du er hjemme, hva er det du aller best liker å gjøre?

Da liker jeg selvsagt å henge med kompiser, være på vår faste møteplass, arrangere photoshoots, filmkvelder, hjemmefester nå og da. Ekspedisjonstur og masse gaming.

 

Hva synes du er det rareste/merkeligste/morsomste/beste med deg?

Jeg er meget åpen med ting, og er ikke redd for å si det jeg mener. Folk mener det som er gøy med meg er at jeg sier så masse rart til tider, men det er bare bra syns jeg. Jeg dokumenter alt med telefon, så ingenting slipper unna! :D

Nevn fem ting som kjennetegner din livsstil:

  • Spontan
  • Åpen
  • Oppegående
  • Morsom
  • Kreativ

  

Har du noen favorittuttrykk eller sitater?

"Leve livet med fart og spenning"